Persbericht Reformatiekoor

537688600

PERSBERICHT                                                            Enschede/Tholen oktober 2015

Nieuw! Zing mee met het Groot Reformatiekoor!

Het Groot Reformatiekoor is een gemengd koor dat in 2016 en 2017 diverse composities ten gehore hoopt te brengen die gerelateerd zijn aan de Reformatie en aan Maarten Luther. Dit project wordt ondersteund door Refo500.  In het repertoire zit een speciaal gecomponeerde Reformatie-Cantate, het Geneefse Psalter, Een vaste Burcht enzovoort.  Vanaf de leeftijd van 16 jaar is iedereen welkom op dit ‘alle-leeftijdenkoor’.

In de volgende plaatsen en regio’s kan er worden gestudeerd:

Amersfoort en Sliedrecht o.l.v. Martin Zonnenberg;

Apeldoorn en Nunspeet o.l.v. Rik Gerritsen;

Krimpen en Barneveld o.l.v. Ria v.d. Noort;

Bollenstreek o.l.v. Hugo van der Meij;

Middelharnis en Tholen o.l.v. Cees het Jonk;

Goes o.l.v. Peter Wildeman;

Heerenveen o.l.v. Marco Hoorn;

Hardenberg, Hollandscheveld en Nijverdal o.l.v. Frank Kaman;

Terneuzen o.l.v. Willy van Zweden;

Oud-Beijerland o.l.v. Wilhelm Groenendijk;

Urk o.l.v. Jacob Schenk.

Het koor start medio april 2016 in elke regio. Daarna studeert het koor nog drie keer in eigen regio (september en oktober). Medio oktober is er een landelijke dag in de Sint-Joriskerk te Amersfoort. Tijdens deze dag wordt er met het Groot Reformatiekoor gestudeerd o.l.v. Peter Wildeman, Martin Zonnenberg en Joost van Belzen. ’s Avonds zal er een officieel concert zijn in de Joriskerk, waarbij onder andere het eerste deel van de Reformatie-cantate zal worden uitgevoerd. Na dit eerste optreden volgen er nog twee optredens in eigen regio o.l.v. de eigen dirigent en organist/pianist. Optioneel is de tweedaagse koorreis naar Lutherstad Worms.

In 2017 start het tweede seizoen van het Groot Reformatiekoor. In het tweede jaar wordt de Reformatie-cantate volledig uitgevoerd. Na afloop van het tweede jaar is er de mogelijkheid om met een vierdaagse koorreis mee te gaan. De reis gaat naar de Luthersteden Wittenberg en Erfurt en er staat een bezoek aan de Wartburg op het programma.

Als u zich inschrijft voor het eenjarige project, dan zijn de kosten € 75,=. Schrijft u zich direct in voor het tweejarige project, dan zijn de kosten € 125,=. Hiervoor ontvangen de koorleden een map met gedrukte muziek van het repertoire van het Groot Reformatiekoor en een oefen-CD met de zangpartij erop!

Opgeven kan via de site www.reformatiekoor.nl. Op de website is  ook alle informatie betreffende het koor te vinden.